Hvem er Sæt Smerten fri?

Her kan du læse mere om min virksomhed
– Sæt Smerten Fri.

Karen Kildehøj Dahl

“Lever du – eller overlever du”

Før vendepunktet i mit liv overlevede jeg dagen og ugen – NU lever jeg livet!

“Dine valg skaber din hverdag.
Hvis du ikke er tilfreds, er det tid til at tage nogen nye”

Her kan du læse min historie til et smertefrit liv og et liv i balance.

 

Vendepunktet i mit liv

– Førte mig til smertefrihed og større lethed i livet

Hvis jeg havde mødt dig på en café før vendepunktet i mit liv, og du havde spurgt mig: ”Hvordan er dit liv”, så ville jeg have svaret: ”Jeg har et dejligt liv, fantastiske børn, en kærlig mand, et hjem jeg holde af, et arbejde jeg godt kan li’, samvær med familie, gode venner og veninder, alt er godt”.

MEN, var det nu også sandheden. Var livet så dejligt, som jeg gik og overbeviste mig selv om. Vågnede jeg ikke hver morgen med smerter og spændinger i hele min krop, følte jeg mig ikke træt og drænet for energi og overlevede jeg ikke mine eftermiddage på 2 Panodil, en ½ liter cola og et stykke chokolade. Hvor ofte tog jeg ikke den nemme løsning med aftensmaden, fordi jeg bare ikke kunne overskue andet.

Og når jeg tænker tilbage, sluttede mine dage så ikke med et hoved fyldt op af tanker, når jeg ramte puden. Ulidelige nætter med afbrudt søvn eller ingen søvn overhovedet, fordi tankerne bare ikke ville stoppe. Aftener, hvor jeg væltede udmattet om på sofaen, fordi dagen havde været mere krævende end godt var og en evig følelse af at glæde mig til det blev weekend, for så kunne jeg endelig få lidt ro. Indtil det hele startede forfra mandag morgen.

… og smerterne. De konstante smerter, der ikke ville slippe sit greb.

Jo sådan var mit liv også.

Jeg gik vejen, fandt mig selv og svarene på mine smerter!

Hvad så nu?

Jeg har stadig nogle fantastiske børn, en kærlig mand og et dejligt hjem. Familien og vennerne er der også. Mit arbejde derimod har ændret sig.

Jeg har fået en ny virkelighed og en passion der omfavner ”Det hele menneske”.

Et menneske fri af smerte, og i stedet fyldt med overskud, kærlighed, glæde, taknemmelighed og høj energi. Et menneske, som handler på årsagerne i stedet for blot at se på symptomerne.

Før mit vendepunkt, var jeg ikke bevidst om, at smerterne jeg oplevede i min krop, var reaktioner på den måde jeg var i livet på.

Jeg var ikke bevidst om, at der var EN i mit liv, som jeg ikke var sød, rar, kærlig og omsorgsfuld over for. Det var MIG SELV.

Det jeg havde lyst til og alt det, som jeg gerne ville, det blev skubbet foran det jeg først ville gøre for andre. Jeg satte altid mig selv til sidst.

Nu vælger jeg bevidst dagen i lethedens energi, starter hver morgenen med at tune ind i min stemning og mærke min krops signaler.

Det er kendt viden, at det vi fokuserer på, det får vi mere af, så hvad vil jeg ha’? – Jeg vil ha’ en skøn dag uden smerter. Jeg ved, at hver eneste smerte jeg oplever, er et signal til mig, og med bevidste handlinger kan jeg forløse dem.

Hver dag laver jeg mindfulness øvelser, for det er kendt viden, at det at træne vores mentale sind gør os nærværende, accepterende og ikke dømmende. Vi opnår indre ro, balance og et langt større oveskud.

Hold op det har været en rejse. En rejse, hvor jeg har lært så meget om mig selv, om at tage 100 % ansvar for mig selv, og om at være i livet på en måde, der giver mig overskud i stedet for at ødelægge mig.

Nu brænder jeg mere end noget andet for at lære fra mig, og hjælpe dig med at finde vejen på din rejse.

LAD MIG HJÆLPE DIG TIL SMERTEFRIHED, hvor du hver morgen vågner med ro i din krop og lethed i dit sind, og hvor du forstår, hvad din krop fortæller dig. Hvor du opdager, at det at tage 100% ansvar for sig selv er nøglen, og at det at give kan gøres i en anden form for lethed, ja nærmest som tryllestøv i stedet for konstant hårdt arbejde.

Min vej og min faglige baggrund

Noget kaldte på mig i 2015, ”det hele menneske” og årsagerne til, hvorfor vi oplever smerte.

25 år som sekretær i sundhedsvæsnet, hvor jeg primært har arbejdet med kvindesygdomme og fødsler.

”Skulle jeg fortsætte med det indtil jeg en gang skulle på pension, eller skulle jeg noget andet”, det var spørgsmålet, som startede det hele.

Spørgsmålet blev starten på vendepunktet i mit liv!

Først læste jeg anatomi, fysiolog og sygdomslære. Noget af det havde jeg kendskab til i forvejen fra min uddannelse til lægesekretær, men da mit ønske var at blive zoneterapeut, krævede det, at jeg læste det på et højere niveau. Det blev året, hvor jeg fik utrolig stor kærlighed til samtlige dele i min krop, og hold nu op, hvor er det fascinerende, hvad der foregår inde i os.

Zoneterapiuddannelse ved Logos hos Jannie Almosetoft, her blev jeg uddannet til zoneterapeut og fik for alvor lyst til at skifte spor. Den holistiske tilgang til os som mennesker med fokus på vores indre energier og balance er fascinerende.

WOOh…… Det hele giver pludselig mening for mig. Indsigt i traditionel kinesiske medicin, vores indre energibaner og 5-element teorien åbnede nye dimensioner for mig.

Jeg forstår lige pludselig mine smerter, og de signaler jeg får fra min krop, og hvorfor de kom igen og igen efter talrige lindrende behandlinger hos både kiropraktor og massør.

Læren om hændernes berøring af føddernes zoner er fascinerende og magisk på en og samme tid, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg har lyst til at hjælpe andre på samme vis, som jeg selv bliver hjulpet.

Gennem zoneterapiuddannelsen er jeg blevet bevidst om, at måde vi er i livet på, har stor betydning for vores helbred, og på de sygdomme og smerter vi får. Men hvordan ændrer vi så vores livsindstillinger og de vaner vi har bygget op gennem årene? Jeg blev nysgerrig herpå, og efter at have fulgt psykolog Mette Holm gennem noget tid tilmeldte jeg mig hendes uddannelse til skyggevejleder. Som udgangspunkt da jeg tilmeldte mig, tænkte jeg, ”MIG – Jeg har da ingen skygger, jeg er da så bevidst omkring, hvem jeg er”, men NEJ – det var jeg ikke. At få begrebet belyst var både spændende og lærerigt.

OG jeg skal da lige love for, at der kom et vendepunkt i mit liv – skyggerne væltede ud af skabet. Den søde, rare, omsorgsfulde og hjælpsomme mig dækkede over kæmpe skygger. Ingen skulle om mig sige, at jeg var egoistisk og da slet ikke, at jeg var et uordentligt menneske, som ikke havde styr på mine ting – det var for smertefuldt. Jeg overkompenserede i den grad med min altid søde, venlige, givende, pleasende og kontrolfreakende adfærd. Den uddannelse var selvudvikling der ville noget, og lidt skræmmende da jeg fandt ud af, at der var et menneske, som jeg på ingen måder var sød, rar og kærlig overfor, og det var MIG SELV.

Den selvindsigt blev endnu et vendepunkt, der ville noget!

I dag har jeg styr på mine livsværdier, er bevidst om at tage 100 % ansvar for mig selv, men også bevidst om, at andre har deres ansvar. Det giver mig en kæmpe frihed og samværet med andre er pludselig blevet meget lettere og i en helt anden opløftende energi.

Jeg vil sætte en ære i at hjælpe dig til at opnå og leve med den samme indsigt.

Hjælpe dig med at finde en FRIHED, som jeg ikke troede fandtes.

Lysten til at dygtiggøre mig fortsatte, og mit fokus er forløsning af smerte. Jeg ville lære at give NADA, som er en akupunkturbehandling, hvor der sættes 5 nåle i hvert øre. Fra min tid i sundhedsvæsnet havde jeg kendskab til, at denne behandlingsform blandt andet var god til kroniske smerter. Jeg tilmeldte mig instruktøruddannelsen hos NADA Danmark.

NADA er hjælpsom i mange henseende, det er smertelindrende og virker mod både fysisk og psykisk uro samt anspændthed og irritabilitet. Jeg anvender NADA som supplement til zoneterapibehandling, men tilbyder også NADA-forløb, hvis vi sammen finder, at det er en del af løsningen for dig.

I 2019 mødte jeg endnu en fantastisk kvinde, Liselotte Elgaard, Mindfulsolution. Jeg havde brug for en til at hjælpe mig med at formidle min nye viden. Brug for hjælpe til at nå ud til andre kvinde, som ønsker smertefrihed og en lettere måde at være i livet på.

På magisk vis viste det sig, at Liselotte havde andre brugbare redskaber til mig, Mindfulness og coaching i en og samme uddannelse.

En uddannelse, som bringer mig til et endnu højere bevidsthedsniveau i min selvudvikling, men også en uddannelse, som giver en ekstra dimension i forhold til det, som jeg så brændende gerne vil hjælpe dig med – forløsning af smerter og en overskudsenergi i hverdagen, som er helt fantastisk.

Et faktum er, at blot 15 minutters daglig mindfulness øvelse om dagen træner dit mentale sind, og gør dig i stand til at håndtere dine smerter og dine tanker på en neutrale, nærværende, ikke dømmende og accepterende måde.

Min rejse er blevet min nye livsstil – OG min passion er at hjælpe DIG med din rejse.