Karen Kildehøj Dahl

Zoneterapeut og mindfulness-mentor

Jeg kan hjælpe dig med at leve

– så du ikke bare overlever

Vendepunktet i mit liv

 

 

Efter 25 år som sekretær i sundhedsvæsnet, hvor jeg primært har arbejdet med kvindesygdomme og fødsler, kaldte noget andet på mig. 

Jeg savnede at arbejde med mere end bare symptombehandling, og ønskede at dykke ned i årsagen til, hvorfor mange går med tilbagevendende smerter. Jeg ville lære mere om det hele menneske. Derfor uddannede jeg mig til zoneterapeut. Det blev et vendepunkt for mig, både professionelt og personligt. Og det er det der gør, at jeg i dag kan stå stærkt i mig selv, og hjælpe dig med det samme.

Hvis du havde spurgt mig for 5 år siden “Hvordan er dit liv?”, ville jeg have svaret, at mit liv var dejligt, med et arbejde jeg holdt af og en familie jeg elskede. 

Sandheden var måske bare en anden. For selvom jeg følte at jeg havde et liv med et dejligt indhold, så vågnede jeg dagligt med smerter og spændinger i kroppen. Jeg følte mig træt, overlevede mine eftermiddage på cola og to panodil, og i mit sind havde jeg ikke ro.

Trods mange behandlinger hos massør og kiropraktor, kom smerter igen efter få måneder.

Jeg var ikke bevidst om årsagen bag mine smerter, som var reaktioner på den måde jeg var på i livet. Jeg fandt ud af, at der var en person i mit liv jeg havde glemt, og det var mig selv. 

I 2015 satte jeg spørgsmål ved mit arbejdsliv. Noget mere kaldte på mig, og jeg startede på uddannelsen til zoneterapeut. Her fik jeg indsigt i kroppen og det hele menneske, som blev startskuddet til at jeg selv fik det bedre, jeg lærte at blive god ved mig selv. Traditionel kinesisk medicin, den holistiske tilgang til os som mennesker, energier og balance var en øjenåbner. 

Jeg blev bevidst om, at den måde vi er i livet på, har stor betydning for vores helbred, spørgsmålet var så bare, hvordan ændrer vi på vores livsindstillinger og vaner? Det var jeg nysgerrig på, og derfor tog jeg en uddannelse som skyggevejleder. 

Uddannelse gav mig enorm indsigt i mine skyggesider – selvom min umiddelbare tanke var, at jeg bestemt ikke havde nogle skyggesider! 

I takt med at jeg blev klogere på mig selv og mine energier, blev jeg bevidst om, at jeg også har et ønske om at hjælpe andre. Jeg har fået en ny virkelighed og en passion, som omfavner ‘det hele menneske’, og jeg ser ikke længere bare smerte som et symptom der skal behandles, men smerten som skal forløses ved at finde årsagen bag. 

Jeg har sidenhen uddannet mig til mindfulness instruktør og coach, samt NADA-udøver, alt sammen med det formål at dykke dybere ned i forløsning af smerter. 

I dag vil jeg stadig svare, at mit liv er dejligt, at jeg har nogle fantastiske børn, en kærlig mand og et dejligt hjem, gode vennerne og skøn familie, men mit arbejdsliv har derimod ændret sig. 

Jeg brænder for at hjælpe andre, der ligesom jeg selv gjorde, lever et liv, som på mange måder er dejligt, men som samtidig også er præget af smerter og ubalancer. Jeg hjælper andre med at finde indre ro og balance, letheden i livet og at stå stærkt i sig selv.

Zoneterapeut // Logos v. Jannie Almosetoft 

Skyggevejleder // Mette Holm

NADA-udøver // NADA Danmark 

Mindfulness og coaching // Liselotte Elgaard, Mindful solution